Odmiana średniowczesna. Ma atrakcyjną, gładką, czerwoną skórkę i doskonały smak. Jest dobrze
przystosowana do mycia i pakowania na supermarkety oraz do mechanicznego obierania. Uprawia
się ją również pod kątem produkcji talarków ziemniaczanych.
przystosowana do mycia i pakowania na supermarkety oraz do mechanicznego obierania. Uprawia
się ją również pod kątem produkcji talarków ziemniaczanych.
Kształt: owalny
Kolor skórki: czerwony
Kolor miąższu: żółty
Plon: wysoki
Typ konsumpcyjny: AB
Zawartość skrobi: 15,2%
Poziom suchej masy: 20,2%
Kolor skórki: czerwony
Kolor miąższu: żółty
Plon: wysoki
Typ konsumpcyjny: AB
Zawartość skrobi: 15,2%
Poziom suchej masy: 20,2%
Odmiana wczesna, bardzo niezawodna. Bulwy mają regularny kształt i rozmiar, a skórka jest gładka i
ma płytkie oczka.
ma płytkie oczka.
Kształt: owalno-podłużny
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: jasnożółty
Plon: wysoki
Typ konsumpcyjny: AB
Zawartość skrobi: 11%
Poziom suchej masy: 17,2%
Odmiana średniowczesna. Dobrze nadaje się do wyrobu domowych frytek oraz do mycia i pakowania na supermarkety.
Kształt: owalno-podłużny
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: jasnożółty
Plon: wysoki
Typ konsumpcyjny: BC
Zawartość skrobi: 14,9%
Poziom suchej masy: 21,2%
Odmiana wczesna. Ma gładką skórkę i płytkie oczka. Świetnie nadaje się do mycia i pakowania na
supermarkety oraz do obierania mechanicznego.
supermarkety oraz do obierania mechanicznego.
Kształt: owalny
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: żółty
Plon: bardzo wysoki
Typ konsumpcyjny: AB
Zawartość skrobi: 12,3%
Poziom suchej masy: 18,2%
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: żółty
Plon: bardzo wysoki
Typ konsumpcyjny: AB
Zawartość skrobi: 12,3%
Poziom suchej masy: 18,2%
Odmiana średniowczesna. Cechą charakterystyczną jest intensywny, czerwony kolor skórki i mocno
kontrastowy żółty miąższ. Idealnie nadaje się do mycia i pakowania na supermarkety.
kontrastowy żółty miąższ. Idealnie nadaje się do mycia i pakowania na supermarkety.
Kształt: owalno-podłużny
Kolor skórki: czerwony
Kolor miąższu: żółty
Plon: dobry
Typ konsumpcyjny: AB
Zawartość skrobi: 12,2%
Poziom suchej masy: 18,5%
Kolor skórki: czerwony
Kolor miąższu: żółty
Plon: dobry
Typ konsumpcyjny: AB
Zawartość skrobi: 12,2%
Poziom suchej masy: 18,5%
Odmiana wczesna, sałatkowa. Ma bulwy o średnim rozmiarze i intensywnie żółtej barwie miąższu
oraz doskonałą jakość konsumpcyjną. Jest odpowiednia do mechanicznego obierania.
oraz doskonałą jakość konsumpcyjną. Jest odpowiednia do mechanicznego obierania.
Kształt: owalno-podłużny
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: żółty
Plon: wysoki
Typ konsumpcyjny: A
Zawartość skrobi: 15,4%
Poziom suchej masy: 21,7%
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: żółty
Plon: wysoki
Typ konsumpcyjny: A
Zawartość skrobi: 15,4%
Poziom suchej masy: 21,7%
Odmiana średniowczesna. Jest doskonała do pieczenia, mycia i pakowania. Może być uprawiana na
każdym typie gleby i jest łatwa w uprawie.
każdym typie gleby i jest łatwa w uprawie.
Kształt: owalno-podłużny
Kolor skórki: jasnożółty
Kolor miąższu: jasnożółty
Plon: bardzo dobry
Typ konsumpcyjny: AB
Zawartość skrobi: 13,4%
Poziom suchej masy: 19,7%
Kolor skórki: jasnożółty
Kolor miąższu: jasnożółty
Plon: bardzo dobry
Typ konsumpcyjny: AB
Zawartość skrobi: 13,4%
Poziom suchej masy: 19,7%
Odmiana bardzo wczesna. Charakteryzuje się specjalnymi właściwościami sałatkowymi, ma
doskonały smak, atrakcyjny kształt i wygląd bulw. Może być uprawiana na każdym typie gleby.
doskonały smak, atrakcyjny kształt i wygląd bulw. Może być uprawiana na każdym typie gleby.
Kształt: owalno-podłużny
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: żółty
Plon: wysoki
Typ konsumpcyjny: A
Zawartość skrobi: 12,3%
Poziom suchej masy: 19,2%
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: żółty
Plon: wysoki
Typ konsumpcyjny: A
Zawartość skrobi: 12,3%
Poziom suchej masy: 19,2%
Strona 1 z 2