Odmiana późna. Jest idealna do produkcji frytek, chipsów i na rynek fast food. Bardzo dobrze
przystosowana do długiego przechowywania.
 
 
Kształt: owalno-podłużny
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: jasnożółty
Plon: bardzo wysoki
Typ konsumpcyjny: BC
Zawartość skrobi: 17,5%
Poziom suchej masy: 22,7%
 

 

 

Odmiana średniowczesna. Jest jedną z najpopularniejszych odmian frytkowych w Europie. Nadaje się
do produkcji płatków ziemniaczanych, odpowiednia do bardzo długiego przechowywania.
 
 
Kształt: owalno-podłużny
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: jasnożółty
Plon: wysoki
Typ konsumpcyjny: BC
Zawartość skrobi: 16,4%
Poziom suchej masy: 22,6%
 

 

 

Odmiana późna, skrobiowa. Doskonale nadaje się do długiego przechowywania. Ma dobrą odporność na wirusy i zarazę ziemniaka.
 
 
Kształt: owalny
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: biały
Plon: bardzo wysoki
Typ konsumpcyjny: C
Zawartość skrobi: 21,2%
Poziom suchej masy: 26,1%
 

 

 

 
Odmiana średniowczesna. Dobrze przystosowana do obierania mechanicznego i do przemysłu
ziemniaczanego. Doskonale nadaje się do pakowania próżniowego.
 
 
Kształt: owalno-okrągły
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: żółty
Plon: dobry
Typ konsumpcyjny: AB
Zawartość skrobi: 14,4%
Poziom suchej masy: 20,7%
 

 

 

Odmiana średniowczesna. Idealnie nadaje się do produkcji chipsów. Jej cechą charakterystyczną jest
dobra odporność na suszę.
 
 
Kształt: owalno-okrągły
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: żółty
Plon: bardzo dobry
Typ konsumpcyjny: BC
Zawartość skrobi: 17,3%
Poziom suchej masy: 23%
 

 

 

Odmiana średniowczesna. Na jedną roślinę przypada bardzo duża liczba bulw. Świetnie nadaje się do produkcji chipsów i talarków ziemniaczanych.
 
 

Kształt: owalno-okrągły
Kolor skórki: żółty, czerwone oczka
Kolor miąższu: żółty
Plon: bardzo dobry
Typ konsumpcyjny: C
Zawartość skrobi: 17,3%
Poziom suchej masy: 23,7%

 

 

 

Odmiana średniowczesna. Doskonale przystosowana do produkcji chipsów oraz płatków
ziemniaczanych.
 
 

Kształt: owalny
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: jasnożółty
Plon: średni
Typ konsumpcyjny: BC
Zawartość skrobi: 17,2%
Poziom suchej masy: 23,2%

 

 

 

Odmiana bardzo wczesna. Idealnie nadaje się do produkcji frytek i chipsów oraz do gotowania,
pieczenia i wyrobu dań z ziemniaka.
 
 
Kształt: owalny
Kolor skórki: żółty
Kolor miąższu: jasnożółty
Plon: bardzo wysoki
Typ konsumpcyjny: B
Zawartość skrobi: 15,9%
Poziom suchej masy: 21,7%